Někdo koleno? Raději dvě!

… já jsem si zatopil. 🔥

Teda jako v zahradní peci. Zima nám doma v létě vážně nebyla. 😃

Ale ta zahradní pec, to je věcička! Oheň v tom krásně hučí. Rozpálíte to do běla. Teplotu to ztrácí jen pomaličku. Ideální na pomalé pečení… 😋 

To prostě chcete

Tak teda pro nedělní inspiraci.  Dvě kolena pečená 24 hodin při nízké teplotě. Na sherry. 

Jí se to lžičkou… 🥄

Chcete recept?

Je to nejlehčí vaření na světě.

  • Kolena fakt hodně posolíme. Posypeme kmínem a na plátky nakrájeným česnekem.
  • Pec rozehřejeme tak na 110 – 120 stupňů. Necháme v ní uhlíky. Nic nevymetáme. V uzavřeném pekáči dáme dovnitř kolena podlité trochou vody nebo sherry nebo pivem. Na co prostě máte chuť. A necháme bejt.
  • Tak po deseti hodinách omrkneme. Přelijeme výpekem. A po dalších deseti hodinách znovu omrkneme, znovu přelijeme.
  • Touhle dobou by teplota v peci mohla být tak kolem 80 – 70 stupňů.
  • Až to nepůjde vydržet a popadne vás mlsná, kolena vytáhněte ven. A hody můžou začít. 😛

Představte si, že takový pece stavím já sám. No jako fakt… Před lety jsem se to naučil s pomocí jednoho místního starodávného pecaře a návodů na netu. Vyladil jsem si postupy i materiály. A od té doby je stavba takových pecí moje občasné guilty pleasure a pracovní terapie v jednom. Tak si taky jednu postavte! A když se vám do toho nechce, nechte ji postavit mě. 😉

Dobrou chuť!