… já jsem si zatopil. 🔥
Teda jako v zahradní peci. Zima nám doma v létě vážně nebyla. 😃
Ale ta zahradní pec, to je věcička! Oheň v tom krásně hučí. Rozpálíte to do běla. Teplotu to ztrácí jen pomaličku. Ideální na pomalé pečení… 😋
To prostě chcete.
Tak teda pro nedělní inspiraci. Dvě kolena pečená 24 hodin při nízké teplotě. Na sherry.
Jí se to lžičkou… 🥄



Chcete recept?
Je to nejlehčí vaření na světě.
- Kolena fakt hodně posolíme. Posypeme kmínem a na plátky nakrájeným česnekem.
- Pec rozehřejeme tak na 110 – 120 stupňů. Necháme v ní uhlíky. Nic nevymetáme. V uzavřeném pekáči dáme dovnitř kolena podlité trochou vody nebo sherry nebo pivem. Na co prostě máte chuť. A necháme bejt.
- Tak po deseti hodinách omrkneme. Přelijeme výpekem. A po dalších deseti hodinách znovu omrkneme, znovu přelijeme.
- Touhle dobou by teplota v peci mohla být tak kolem 80 – 70 stupňů.
- Až to nepůjde vydržet a popadne vás mlsná, kolena vytáhněte ven. A hody můžou začít. 😛
Představte si, že takový pece stavím já sám. No jako fakt… Před lety jsem se to naučil s pomocí jednoho místního starodávného pecaře a návodů na netu. Vyladil jsem si postupy i materiály. A od té doby je stavba takových pecí moje občasné guilty pleasure a pracovní terapie v jednom. Tak si taky jednu postavte! A když se vám do toho nechce, nechte ji postavit mě. 😉
Dobrou chuť!